Expo da Capo van de Harmonie Mol-Rauw won op vrijdag 28 februari de Culturele Activiteitenprijs 2013. Zij versloegen in een spannende competitie Vrouw in ’t Getouw en ’t Sluise Fornuis. Het was de eerste keer dat de nieuwe Culturele Activiteitenprijs werd uitgereikt. Ook de komende jaren zullen afwisselend een culturele activiteit of een organisator in de bloemetjes gezet worden.

Het 65-jarig bestaan van het Harmonieorkest van Mol-Rauw was de aanleiding om in het voorjaar van 2013 ruim 160 jaar muziekleven in onze gemeente in kaart te brengen. Met foto’s, filmpjes, muziek, documenten en voorwerpen schetste de interactieve ‘Expo da Capo’ in ’t Kristallijn een beeld van de rijke geschiedenis van harmonies, fanfares, klassieke muziek, pop en rock in onze streken.

Samen met het gemeentearchief, de Kamer voor Heemkunde vzw, de werkgroep Cultuur en Geschiedenis Rauw, de Molse muziekverenigingen en Erfgoedcel k.ERF werd heel wat materiaal verzameld. Naast de tentoonstelling werden ook nog een lezing, een natuurwandeling met muziek en een fietstocht georganiseerd.